Medinacarte


De Medina van Marrakech is het historische hart van de stad. Medinacarte, een plaatselijke Marokkaanse uitgever, presenteert een zeer gedetailleerd stratenplan van dit beroemde stadsgedeelte met een schat aan toeristische informatie.

Marrakesh Medina front Marrakesh Medina rear

In tegenstelling met andere kaarten van de stad Marrakech toont dit plan niet alleen de namen van de belangrijkste straten in de Medina maar ook van de kleinere waaronder meer dan 400 steegjes. Het gebruik van verschillende kleuren geeft het onderscheid aan tussen gebouwen van traditionele of moderne architectuur, toont openbare parken en tuinen, straatmarkten, enz. Symbolen markeren verschillende faciliteiten: meer dan 600 hotels en pensions, cafés en restaurants, banken, openbare telefoons, internetcafés , ziekenhuizen of medische hulp, standplaatsen van taxi’s of van met paarden getrokken koetsen enz… De route van de cross- Medina buslijn wordt getoond met aanduiding van de stopplaatsen. Ook de straten met individuele marktplaatsen (de welbekende SOUKS) zijn gemarkeerd met inbegrip van welke goederen er worden verkocht.

De Wallen, de Koutoubia-moskee, de kasbah, de graven van Saâdians, de ruïnes van Badiâ Palace, de Menara waterfunctie en paviljoen, zijn voorbeelden van de vele monumenten die duidelijk de opmerkelijke universele waarde van de plaats weerspiegelen. De authenticiteit van de innerlijke stedelijke structuur en van de monumenten blijft intact.

Er is een index van straten en steegjes, een lijst van hotels en pensions, plus een lijst met GPS-coördinaten voor 36 belangrijke gebouwen en locaties binnen het gebied. Op de achterkant van de kaart zijn er twee aparte plannen welke de locaties benadrukken van de belangrijkste bezienswaardigheden en van de medina's poorten en districten. De legende en begeleidende tekst zijn in het Frans en Engels.

Zelfs als men nooit van plan is Marrakech te bezoeken is het interessant deze kaart te kopen. Zodra je begint te kijken heb je het gevoel dat je in een klein vliegtuig over de stad vliegt en dat je op een of andere manier echt moet gaan!

Let op: deze kaart omvat enkel de MEDINA van Marrakech, de rest van de stad wordt niet in kaart gebracht.

 • Craenen code: DIV.92
 • ISBN: 9780992612504
 • Schaal: 1/2900
 • Momenteel in herdruk
  Marrakesh Medina mini front
  Marrakech Medina Mini
 • Craenen code: DIV.93
 • ISBN: 9780992612511
 • Schaal: 1/4900
 • Zelfde inhoud als de grote kaart, met uitzondering van 600 Guest Houses die er niet op staan
 • Handiger formaat< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten