Graf editions


Point it

point it® - Traveller's language kit - The picture dictionary
De universele talenhulp voor op reis


Zoekt u een kamer met balkon in Hongarije? Of een hangmat in Laos? Niemand lijkt u te begrijpen – totdat u het beeldwoordenboekje point it® te voorschijn haalt. Het handige boekje, kleiner dan een paspoort, biedt ongeveer 1.300 foto's van allerhande zaken die u kan aanwijzen. Hiermee wordt u wereldwijd begrepen.

Zelfs al spreek je vele talen vloeiend, toch kan het gebeuren dat tijdens je reizen naar verre oorden men je niet verstaat. point it® is dan het antwoord. Iedereen ter wereld kan begrijpen wat je bedoelt door de foto's aan te wijzen. Dit kleine boekje in zakformaat is gebaseerd op de jarenlange reiservaringen van de schrijver op alle continenten.


Wandelen en zwemmen op Griekse eilanden


Deze serie wandelgidsen biedt u 220 wandelingen in de Egeïsche zee. In zes delen worden 46 eilanden van de Cykladen en Dodekanese beschreven. Met gedetailleerde kaartjes, wandeltijden, GPS-coördinaten en foto’s van opvallende plekken voor verbeterde oriëntatie. Alle titels zijn verschenen in het Engels, "Samos" ook in het Nederlands.

Walking guides

De serie is gemaakt voor eilandhoppers die deze eilandenwereld per schip willen verkennen en die ook graag willen wandelen en zwemmen in dit oude cultuurlandschap. Tien tot twaalf eilanden, waaronder zeer kleine, zijn beschreven in vier van de boeken.

De wandelingen zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat belangrijke culturele plaatsen evenals afgelegen stranden te vinden zijn langs de route. Vooral het verkennen van de resterende oude muilezelpaden en in marmer geplaveide wegen, maken de wandelingen leuk.

Elke wandeling wordt gekenmerkt door een nauwkeurige en duidelijke tekst en een gedetailleerde kaart. Zes tot vier foto's van duidelijk herkenbare plaatsen zorgen voor een makkelijke oriëntatie langsheen de weg, precieze tussentijden worden meegegeven ter controle. Culturele informatie maken het plaatje van elke wandeling compleet. Inkortingen van langere wandelingen en alternatieve routes voor een tweede wandeling worden beschreven.

De serie Wandelen op de Griekse eilanden onderscheidt zich vooral van andere gidsen door de zeer gedetailleerde routebeschrijvingen, waarbij veel belang wordt gehecht aan de kaart van de wandelingen. Ze zijn toch beknopt en handig van formaat.

De auteur Dieter Graf is een wandelliefhebber in Griekenland en kent de eilanden sinds de jaren 1970. Daaruit ontstond deze serie in 1999.


< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen