Karttakeskus - Finland


Karttakeskus viert zijn 100e verjaardag in 2019.
Op 1 mei 1919 werd de Young Independent Finnish Land Survey belast met de taak hoogwaardige kaarten te maken voor de nieuwe staat: Karttakeskus werd opgericht.
Er zijn veel veranderingen geweest in het honderdjarige bestaan en Karttakeskus evolueerde van een overheidsinstelling naar een privébedrijf. De laatste verandering is de toetreding tot de Tapio Group in juli 2018. In de loop van de voorbije 100 jaar zijn ervaring en knowhow almaar toegenomen. Karttakeskus is de toonaangevende expert in zijn gebied in Finland.
Tegenwoordig zijn Karttakeskus-producten veelzijdiger dan ooit. De basis is nog steeds een gevarieerde kaartproductie, maar kamperen, toerisme en natuurinformatie vormen eveneens een groot deel van de productie van Karttakeskus.

De producten bestaan uit zowel outdoor-, watersport- en wegenkaarten als een breed scala aan gidsen voor wandelen en toerisme. De nieuwste uitbreiding is een veelzijdige selectie natuur- en bosinformatiegidsen.

Welkom in de wereld van Karttakeskus!

Road atlas Finland

Detail: (klik voor een groter beeld)
Detail Atlas Finland

GT Wegenatlas Finland


De GT Wegenatlas Finland staat vol informatie voor automobilisten, motorrijders en toeristen. De kaarten zijn up-to-date, betrouwbaar en gemaakt in Finland door Karttakeskus.

De atlas bevat kaarten van heel finland op schaal 1:200 000 (Zuid-Finland) en 1:250 000 (Noord-Finland). Meer dan 50 stadsplannen op schaal 1:40 000 bedekken de meeste stedelijke gebieden en toeristische locaties.

De GT Wegenatlas Finland is makkelijk te lezen en de legende is in het Fins, Zweeds, Engels en Duits. De atlas bevat eveneens een plaatsnamenregister met meer dan 60 000 namen.

Overzicht van de kaarten in de atlas:
OverviewOutdoorkaarten - Fietskaarten


Deze kaartenreeks is geschikt voor een breed scala aan buitenactiviteiten inclusief fietsen, kajakken, wandelen en sneeuwscooteren. De serie verdeelt Finland in vier delen: Zuid (verschijnt in 2019), West en Oost-Finland op schaal 1:250.000 en de kaart van Noord-Finland op schaal 1:400.000.
De kaarten zijn uitermate geschikt voor fiets- of wandeltochten. Naast routes toont de kaart van Noord-Finland ook schuilhutten.

Er is nog een aparte fietsgids voor de Rengastie Archipel. Voor een fietstocht op de mooiste archipel.
De handige opvouwbare fietsgids voor de archipel vertelt over de populairste fietsroute van Finland.
Bevat een routekaart van hoge kwaliteit op schaal 1:150.000, dus is het niet nodig om een aparte kaart voor de excursie aan te schaffen.

Klik op de covers voor een detail of volledig overzicht:

Zuid-Finland Oost-Finland West-Finland Noord-Finland Rengastie

Outdoorkaarten Finland


Finse kaarten voor buitensportactiviteiten sinds 1937.
De vertrouwde Finse outdoorkaarten van Karttakeskus bestrijken de beste en interessantste wandelgebieden in Finland. Onze eerste outdoorkaart werd al in 1937 uitgegeven en onze jarenlange ervaring van meer dan 80 jaar wordt weerspiegeld in deze kwaliteitsproducten.

Vanaf het begin van 2016 zijn de outdoorkaarten gedrukt op uitstekend waterdicht en niet-scheurend materiaal. De nieuwe duurzame kaarten kan je herkennen aan het gele label op de kaartomslag.

Het kaartmateriaal is volledig waterdicht en bestand tegen vrijwel onbeperkte vouwen en scheurt niet bij normaal gebruik. Deze eigenschappen worden ook gehandhaafd bij vorst en hitte. De kaart heeft een aangenaam vingergevoel en is lichter dan papier.

Overzichtskaart (klik op de kaart voor een groter beeld):
OM Overview


Enkele voorbeelden:
Halti Kilpisjärvi Hossa Nuuksio Luukki Saariselkä Sokosti Kuusamo

Toeristische kaart 1:150.000 - Åland-eilanden


Åland Islands / Ahvenanmaa De toeristische kaart van de Åland-eilanden beslaat de hele provincie op schaal 1:150.000 (1 cm op de kaart = 1,5 km terrein) en is bij uitstek geschikt voor zowel auto- als fietstoeristen. Het verschil tussen de nieuwe kaart en zijn voorganger is dat het ook de oostelijke eilandprovincies Kumlinge, Sottunga, Kökar en Brändö omvat op dezelfde schaal als de andere gemeenten van het hoofdeiland Åland. Bovendien is er een stadsplattegrond van het centrum van Mariehamn op schaal 1:40.000 aan de rand van de kaart.

De toeristenkaart is gebaseerd op het kaartmateriaal van de National Land Survey of Finland, dat is vergroot voor een betere leesbaarheid. Veel interessante informatie voor toeristen en fietsers is op de kaart weergegeven, zoals fiets- en wandelroutes, bezienswaardigheden, accommodaties, restaurants, musea, havens en de routes van aansluitende schepen.

Een nieuwe toevoeging aan de kaart is het feit dat tien toeristisch interessante locaties in het gebied zijn aangeduid en beschreven in enkele zinnen aan de rand van de kaart. Dit is bedoeld om de kaartgebruikers, die minder bekend zijn met het gebied, de regio op de beste wijze laten ervaren.

De kaart is tweetalig (Fins en Zweeds) en de legende is daarnaast ook in het Engels, Duits en Russisch.

Topografische kaarten 1:50.000 - Lapland


Weerbestendige gevouwen terreinkaarten voor veel toepassingen.

De topokaarten zijn gevouwen terreinkaarten van Finland gedrukt op waterdicht en niet-scheurend materiaal. De kaarten zijn bestand tegen intensief gebruik en vouwen en slijten niet onder zware omstandigheden.

De kaartlay-out is afgestemd op de behoeften van de wandelaar, dus de topokaart is de beste keuze voor die wandel-, vis- en jachtgebieden in Lapland die niet als outdoorkaart zijn gepubliceerd.

Het basismateriaal is de nationale topografische databank van de Nationale Landmeterdienst van Finland, en de inhoud komt overeen met de traditionele papieren basisterreinkaarten. Bovendien worden op de kaarten de vrij toegankelijke gebieden en ook de natuurreservaten weergegeven en gaat het kaartmateriaal verder naar Noorwegen en Zweden.

Het assortiment bevat 12 kaarten uit verschillende delen van Lapland op schaal 1:50.000.

Kenmerken:
 • waterdicht materiaal; aan één kant bedrukt
 • Grootte van het kaartblad 100 x 70 cm, gevouwen 11 x 23 cm
 • schaal 1:50.000

Overzichtskaart (klik op de kaart voor een groter, meer gedetailleerd beeld):
T50 Overview


Enkele voorbeelden:
Kaaresuvanto Näätämöjoki Nunnanen Tsarmitunturi Tuntsa

Detail:
Tsarmitunturi detail

Watersportkaarten


Een gloednieuwe kaartenserie gemaakt van waterdicht en scheurbestendig materiaal. Opgevouwen is de compacte kaart eenvoudig te hanteren en mee te nemen op de boot. Wanneer geopend, toont de kaart een ruim gebied en is ideaal voor routeplanning en voor gebruik in combinatie met digitale kaarten.

De duidelijke kaarten zijn gebaseerd op zeekaartgegevens die zijn gepubliceerd door het Finse Agentschap voor transport en communicatie, aangevuld met landmetingen van de Land Survey of Finland. De Karttakeskus watersportkaarten zijn geen officiële vaarkaarten die zijn goedgekeurd door de Finse transport- en communicatieautoriteit en zijn niet bedoeld voor navigatie.

Kenmerken:
 • waterdicht materiaal; aan één kant bedrukt
 • Grootte van het kaartblad: 100 x 70 cm, gevouwen 11 x 23 cm
 • schaal in het zeegebied 1:60.000, binnenwateren 1:50.000 (Näsijärvi-meer 1:40.000)

Overzichtskaart (klik op de kaart voor een groter, meer gedetailleerd beeld):
WTM Overview


Enkele voorbeelden:
Kuopio Kallavesi Vehmersalmi Padasjoki Kuhmoinen Sysmä Pori Reposaari Rauma Suur-Saimaa Lappeenranta Imatra Helsinki Karhusaari Porkkala

Wegenkaarten


Algemene wegenkaart van Finland

Finland / Suomi Road map
Heel Finland in één oogopslag

Op een algemene wegenkaart wordt Finland afgebeeld op schaal 1:1.600.000. Op één kaartblad ziet u het hele land van Hanko tot Utsjoki en van Åland tot Ilomantsi.

Kenmerken:
 • Gevouwen enkelzijdig bedrukt kaartblad
 • Grootte van het kaartblad: 60 x 83,5 cm, gevouwen 10 x 21 cm
 • een uniforme kaart van Finland

Toeristische kaart en gids van Finland

Travel map + guide (Engels) Travel map + guide (Fins)
Finland Travel Map + Guide Suomi Tourist Map + Guide

Een duurzame kaart en gids van Finland

De tweezijdige kaart van Finland heeft een schaal van 1:1.000.000 en toont de hoofdwegen met wegnummers en veel toponiemen. De kaart is eveneens een reisgids, aangezien de kaart tekst en afbeeldingen van 90 bezienswaardigheden uit heel Finland weergeeft. Items worden ook op de kaart gemarkeerd.

De kaart is verkrijgbaar in het Fins of het Engels.

Kenmerken:
 • gevouwen en gelamineerde duplexkaart
 • Grootte van het kaartblad: 100 x 48 cm, gevouwen 11 x 24 cm
RM Overview

Deelkaarten


Heel Finland verdeeld in vier GT-wegenkaarten

Grote, dubbelzijdige kaartbladen bestrijken een groot gebied voor eenvoudige routeplanning.
Zuid-, West- en Oost-Finland zijn op schaal 1:250.000 en Noord-Finland is op schaal 1:400.000.
De kaarten tonen alle beschikbare wegen met informatie over het wegdek evenals wegennummers en afstanden.
De kaarten bevatten ook een veel toponiemen en een schat aan natuur- en toeristische informatie.

Kenmerken:
 • Gevouwen dubbelzijdig bedrukte kaartbladen
 • Grootte van het kaartblad: Zuid-, West- en Oost-Finland 121 x 85 cm, Noord-Finland 99 x 70 cm, gevouwen 11,5 x 21,5 cm


Finland Zuid Finland Oost Finland West Finland Noord
Finland Zuid Finland Oost Finland West Finland Noord

Stadsplan en gids van Helsinki


Een duurzame kaart en gids van de hoofdstad
Helsinki City Map & Guide
De reisgids presenteert 30 bestemmingen met tekst, afbeeldingen en webadressen. Het stadsplan van Helsinki heeft een schaal van 1:15.000 en het centrum van de stad is op een zeer gedetailleerde kaart van 1:5.000 weergegeven.
Een tramlijnkaart en een algemene kaart van het hele grootstedelijk gebied (1:100.000) maken het gemakkelijker om in de omgeving en rond de hoofdstad te reizen. De gids bevat ook een kaartuittreksel van Suomenlinna.
Het straatnamenregister dekt de binnenstad.
De teksten zijn in het Fins en Engels, en de legende is ook nog in het Zweeds, Duits, Frans, Ests en Russisch.

Kenmerken:
 • gevouwen en gelamineerde duplex kaart & reisgids
 • Grootte van het kaartblad: 68 x 45 cm, gevouwen 9,5 x 22 cm

Reisgidsen Finland


Hiking in Finland

Hiking in Finland
Finland is een buitengewoon goede bestemming voor de natuurliefhebber en dit boek vertelt je alles wat je moet weten over wandelen of gewoon een bezoek brengen aan de natuur daar.

De veelzijdige landschappen, met uitgestrekte bossen, duizenden meren, prachtige eilanden en de grimmige maar mooie boomloze hoogvlakten van Lapland, zijn gewoon gemaakt om te wandelen. Er zijn duizenden kilometers gemarkeerde paden, met duizenden kampvuurplaatsen erlangs.

Het boek geeft advies over de vaardigheden die buiten en in het noorden nodig zijn in de verschillende seizoenen van het jaar, de Finse wandelcultuur, het allemansrecht (het recht om op particuliere grond van de vrije natuur te genieten - zonder schade aan natuur of gewassen te berokkenen of de eigenaar te storen), en ook de interessante flora en fauna en geschiedenis langs de paden wordt toegelicht. De allerbeste wandelbestemmingen in Finland worden ook beschreven. Er worden in totaal meer dan honderd dagtochten en meer dan een dozijn meerdaagse wandelingen beschreven. Voor elk van deze is een GPX-track gemaakt die toegankelijk is via een QR-code in het boek.

Het boek bevat een groot aantal kleurenfoto's en goede topografische kaarten.

Northern Lights of Finland


Northern Lights of Finland Northern Lights of Finland toont de fascinatie voor de aurora borealis door magnifieke foto's en illustratieve teksten. Het boek bevat tientallen foto's die de veelheid aan vormen en kleuren tonen die te zien zijn in de Finse nachtelijke hemel.

De basisinformatie en bijschriften worden vertaald in zeven andere talen en staan achteraan in het boek.

Forests of Finland


Forests of Finland
Door adembenemende foto's en beschrijvende teksten toont Forests of Finland de diversiteit en pracht van de natuur in de Finse bossen en hun flora en fauna. Elk van de vier seizoenen biedt iets nieuws om te bekijken en te ervaren. Ga met ons mee op een magische reis naar de prachtige bossen van Finland.

De bijschriften zijn vertaald in zeven andere talen en vind je op het einde van het boek.

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten