Over ons


Het Bedrijf CRAENEN BVBA


Opgericht door Marc Craenen en Katrien Missinne (de Heer en Mevrouw Craenen) in 1987.

CRAENEN BVBA is een Belgische verdeler en fabrikant die zich vooral beweegt op de kaarten- en reisgidsenmarkt.

Ons bedrijf is toonaangevend en marktleider in België/Europa voor de volgende producten:

  • gedetailleerde en topografische kaarten van diverse landen
  • specifieke trekking, wandel, fiets - en reisgidsen in het Nederlands, Frans en Engels.
  • Wij hebben de sterkste uitgevers wat betreft verre bestemmingen in huis.
  • Craenen bvba is de verdeler van ELMAR uitgeverij voor Vlaanderen en van de NELLES gidsen (Nederlands- en franstalig) voor de BENELUX
  • wereldbollen: Craenen bvba is de hoofdverdeler van “Stellanova” voor de BENELUX-markt
  • Craenen bvba is een fabrikant van magneethoudende borden en prikborden met cartografische producten, eventueel verwerkt in multi-bordsystemen (schuifsysteem, waaiersysteem, rolsysteem met geplastificeerde kaarten)


De BENELUX en Groot-Brittannië zijn onze "thuismarkten": Craenen bvba werkt inderdaad als hoofdverdeler voor verschillende (vandaag 26 non-UK uitgevers) uitgevers rechtstreeks naar de Engelse markt toe.

Naast de verdeling naar onze thuismarkten toe hebben wij ook een Europees netwerk opgebouwd voor onze eigen uitgaven (“Maps International”: een serie van niet gevouwen wereldkaarten en continentkaarten en voor de producten, vervaardigd in onze werkplaats) alsook voor een aantal vreemde (Australische, Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse) uitgevers voor wie wij met een exclusief contract de verkoop naar Europa uitbouwen.

Onze klanten zijn boekhandels, ketens (bv. Fnac, Standaard Boekhandel, Waterstones...), outdoorzaken (bv Decathlon, AS. Adventure, Cotswolds, Go Outdoors, Bever Zwerfsport, Globetrotter Duitsland...) en gespecialiseerde kaart- en reisgidsen shops en dit over gans Europa.

"Maps International", onze eigen kaartenreeks, verdelen we ook naar de andere continenten.
Kortom: wij zijn een Belgisch bedrijf dat zeer sterk internationaal gericht is.

Naast haar distributietaak heeft Craenen bvba ook nog een gespecialiseerde reisboekhandel welke zich in Brussel bevindt, met name: “Anticyclone des Açores”.

Het Team


Het bedrijf wordt geleid door twee zaakvoerders: Marc Craenen en Katrien Missinne (Mevr. Craenen). Wij hebben 22 medewerkers in België, twee in Groot- Brittannië en één in Nederland.