De Wandelende Cartograaf


Elk van deze Nederlandstalige wandelgidsen van de GR5/E2 belicht ongeveer 10 wandeldagen van ca. 20 km per dag. Elke gids heeft een duidelijke inhoudsopgave en een overzichtelijk namenregister van alle voorkomende plaatsen.
Per dag toont de gids een totaal overzicht van de route met begin- en eindpunt. Het hoogteprofiel van de route van die dag geeft duidelijk aan hoe zwaar de route is wat betreft het stijgen en dalen.
De route wordt uitgebreid beschreven (in het Nederlands). De afstand en geschatte wandeltijd tussen twee opeenvolgende plaatsen worden vermeld. Voor de liefhebbers zijn van de belangrijkste punten onderweg GPS-coördinaten aangeduid. Op elke pagina staat een handzame duidelijke landkaart met alle voor de wandelaar noodzakelijke informatie, zoals cafés, restaurants, picknickplaatsen, uitzichtpunten. De voor de wandelaar minder interessante informatie is weggelaten.
De beschrijving en de kaart zijn per pagina aan elkaar gekoppeld, zodat alle relevante informatie bij elkaar staat. Extra toegevoegd zijn de routes naar de overnachtingsplekken.
Soms zijn er alternatieve routes beschikbaar. De oorzaak hiervoor kan zijn dat een deel van de route niet meer begaanbaar is, dat er werkzaamheden zijn die de route blokkeren, of dat er een keuze gelaten wordt aan de wandelaar. Deze routes zijn herkenbaar aan de gele ondergrondkleur.

Deze wandelgids is een absolute aanrader voor wie niet zo goed met de Franse taal overweg kan; ook te gebruiken als aanvulling op de Franstalige gidsen.

Momenteel niet beschikbaar - Later opnieuw verkrijgbaar

Ardennen Luxemburg Lotharingen
Vogezen Noord Vogezen Zuid Jura


< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen