FFRP


De wandelgidsen van "La Federation Française des Randonneurs pedestres zijn wereldwijd bekend om hun nauwkeurigheid en informatie over de duizenden mijlen van de lange afstand paden en wandelroutes in het Franse platteland ..
De kaarten aanwezig in de gidsen hebben de cartografie van het IGN als basis met een overdruk van de uitgestippelde routes. De beschrijvingen van de routes zijn verdeeld in korte stukken, afhankelijk van de moeilijkheid van het terrein, en zijn altijd naast de kaarten gedrukt voor gemakkelijke verwijzing. De tekst is in het Frans, maar een grote hoeveelheid informatie wordt overgebracht door symbolen.
Er zijn een aantal verschillende series van de gidsen:

De serie: "Grande Randonnée"
Deze trail gidsen hebben betrekking op de lange - afstand paden die kriskras door Frankrijk lopen en zijn gericht op degenen die willen wandelen voor meerdere dagen of hele regio's wensen over te steken. Het aantal pagina's van de gidsen variëert in grootte van 70 tot 200 pagina's, met een gemiddelde van 125 pagina's. Elke gids heeft betrekking op ofwel een cirkelvormige route, ofwel een deel van een langer pad (de GR5 tussen het Meer van Genève en de Middellandse Zee, bijvoorbeeld, wordt gedekt door vier topo-gidsen) en geeft een overzicht van het gebied met inbegrip van de geschiedenis en bijzondere kenmerken, praktische tips voor het bewandelen van het pad, kleurenfoto's (in de nieuwere gidsen), IGN kaarten, gedetailleerde route beschrijvingen en alle soorten accommodatie (gîtes d'etape, campings, berghutten, hotels, enz.) met adressen en telefoonnummers.

ffrp products1

De serie: "Promenade et Randonnée"
FFR heeft zijn serie uitgebreid met gidsen met lokale wandelingen, de PR (Promenades et Randonnees). Elke gids biedt een selectie van wandelingen van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. De tekst is in het Frans. Deze serie is bedoeld voor diegenen die een meer diepgaande verkenning van een bepaald gebied of regio willen maken en zijn geschikt zowel voor de ervaren wandelaar als voor de af en toe een wandelaar. De gidsen bevatten 15 tot 50 wandelroutes van 2 tot 6 uur voornamelijk uitgewerkt als een "round trip" in een specifieke regio, of departement of nationale parken etc .... Er zijn ook gidsen met korte routes voor die gezinnen met kleinere kinderen of voor die mensen die een aantal korte wandelingen willen ondernemen tijdens hun vakantie. Die gidsen zijn meestal gebaseerd op "thema" wandelingen.

ffrp products2


< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen