IGN France


Het "Institut géographique National" van Frankrijk biedt een brede waaier van kaartmateriaal aan betreffende het franse grondgebied met een schaal van 1:25.000 / 1:100.000 / 1:250.000 tot 1/1mio.


901/952/955/NIEUW: 975 Wegenkaarten

Duidelijke en overzichtelijke kaarten met de nadruk op snelwegen en de grote wegen. Er is een klaar onderscheid tussen betalende en tolvrije wegen. Plaatsen van vaste snelheidscamera's zijn aangegeven. Elke kaart geeft een verscheidenheid aan toeristische informatie en gebruikt specifieke pictogrammen om verschillende toeristische wetenswaardigheden aan te duiden. De kaart IGN 901 bevat een inzet op schaal 1:250.000 van de regio's van Parijs, Marseille, Lyon en Lille, een afstandstabel en een plaatsnamenregister.
Deze kaart is beschikbaar in vijf versies: enkelzijdige No.901, de dubbelzijdige miniversie No.952 (schaal 1:1,150,000 - geen index) en een gelamineerde versie No.955.

!!NIEUW!!: No. 975: Een XL recto/verso wegenkaart van Frankrijk op schaal 1:750.000.

Editie 2020 beschikbaar vanaf november 2019.

Roads and Motorways Maps 901 Roads and Motorways Maps MINI 952 Roads and Motorways Maps 955 Roads and Motorways Maps 975

801/802/803/804 Deelkaarten van Frankrijk


801: Frankrijk Noord-West
802: Frankrijk Noord-Oost
803: Frankrijk Zuid-West
804: Frankrijk Zuid-Oost

Editie 2020 beschikbaar vanaf november 2019.

1/4 France 801 1/4 France 802 1/4 France 803 1/4 France 804

Regionale wegenkaarten - schaal 1:250 000

De regionale kaarten van IGN France met een schaal van 1 / 250.000 worden jaarlijks geactualiseerd. Ze brengen niet alleen een zeer duidelijk overzicht van de autosnelwegen en de belangrijkste nationale wegen maar ook de regionale en kleine lokale wegen en het spoorwegnet worden gedetailleerd in kaart gebracht. Tolwegen en de tolpoorten, diensten en rustplaatsen, locaties van vaste flitspalen en op - en afritten zijn duidelijk aangeduid. Wegensecties onder constructie, zowel op de hoofd - als lokale wegen, en niet toegankelijke of niet onderhouden lokale wegen worden gevisualiseerd. Departementale en regionale bestuurlijke grenzen zijn aangeduid.
Steden van bijzonder toeristisch belang worden gemarkeerd en een breed gamma van symbolen lokaliseert de verschillende bezienswaardigheden, zoals kastelen, kathedralen en kerken, zichtpunten, interessante natuurlijke fenomenen, natuurreservaten, nationale en regionale parken enz …
De topografie wordt aangegeven door reliëf schaduw met inkleuring van beboste gebieden, moerassen, schorren, droog of nat zandkustlijn, etc.
Elke kaart bevat een alfabetisch plaatsnamenregister en een stratenplan van het centrum van de belangrijkste stad van de regio.

NR04 NR07 NR09 NR15 NR16 NR17

OVERZICHT:
Overview Regional

De plaatselijke toeristische kaart - schaal: 1:100 000

77 kaarten om de natuurlijke en culturele rijkdommen van een streek te ontdekken en activiteiten te plannen in open lucht (wandelingen, fiets- en mountainbiketochten) tijdens de vakantie of in een weekend. De enige nationale reeks op een schaal van 1:100 000 met nu ook een duidelijk leesbare cartografie wat betreft de autobanen alsook de kleinere wegen.
De sterke punten van deze nieuwe versie:

 • Een Up-to-date cartografie
 • Sterk verbeterde leesbaarheid van het verkeerswegennet
 • Extra toeristische informatie: kerken, kastelen, grotten en mooie vergezichten worden gemeld
 • Een overdruk toont duidelijk de GR lange afstandspaden
 • Aanwezigheid van hoogtelijnen
 • GPS Compatibel

V101 V129 V158 V167 V173 V190

OVERZICHT:
Overview V100

Topografische kaarten TOP 25 en série bleue (blauwe reeks)

Onmisbare kaart voor trekkers! Schaal 1:25 000
Deze heel precieze topografische kaarten bevatten alle details die er bestaan op het terrein: communicatiewegen tot het kleinste weggetje, constructies tot een loods, een bos, boom, rivier, bron,… alsook de weergave van het reliëf aan de hand van hoogtelijnen.

IGN Frankrijk publiceert twee series met een schaal van 1 / 25.000:

De TOP 25 kaarten (kaart nummers die eindigen op "T") hebben betrekking op gebieden van bijzonder toeristisch belang zoals de Alpen, de Pyreneeën,De Cevennes, de Vogezen, de Provence, en de Atlantische en Middellandse zeekusten. De kaarten hebben een opdruk en benadrukken zo de lokale wandelpaden, lange afstand GR routes en, in voorkomend geval, ski routes. Andere toeristische informatie omvat campings, paardensport of kanocentra, hutten, berghutten, etc. Elke "TOP 25" kaart bedekt een gebied van ongeveer 28 x 21 km.

De rest van Frankrijk wordt in kaart gebracht met de "Série Bleu" welke geen speciale extra overdruk heeft om de wandelroutes aan te duiden. Elke "Série Bleu" kaart bedekt een gebied van ongeveer 20 x 14 km..

IGN3411E IGN2727O IGN4402RT IGN.1022ET IGN.3444OT IGN.P.3437OTR

De SERIE BLEUE is aan het evolueren. Vanaf september 2014 zullen alle nieuwe kaarten die in deze reeks worden gepubliceerd het nieuwe design hebben.


Tussen 2014 en 2018 zal IGN de volledige kaartencollectie van de SERIE BLEUE vernieuwen.

New Blue series Een nieuwe kaart zal gerealiseerd worden op basis van de IGN databank:
 • Optimale leesbaarheid
 • Verbeterde geometrische nauwkeurigheid
 • Verrijkte toeristische informatie

Een nieuw formaat: Twee keer groter:
 • Het formaat van de nieuwe SERIE BLEUE is vergelijkbaar met de kaarten van de TOP 25: de nieuwe kaarten omvatten een geografische zone van 680 km², versus 340 km² bij de oude kaartindeling
 • Voor het merendeel van de kaarten (84%), komt de overdekte geografische zone overeen met de voormalige Oost en West kaarten van de SERIE BLEUE. Bijvoorbeeld: de nieuwe kaart 1920SB is een samenstelling van de oude 1920E en 1920O. De Craenen code zal het suffix SB niet bevatten
 • De andere kaarten tonen een specifiek gebied om het aantal referenties te optimaliseren in combinatie met de kaarten van TOP 25 en de grensgebieden
 • Het aantal referenties is gehalveerd: in 2018, zal de serie 682 kaarten bevatten, tegenover 1316 bij de vroegere kaartindeling

Een aantrekkelijkere cover voor uw boekenplanken
Er is zichtbaar gewerkt aan het design van de cover om al de voordelen van de nieuwe SERIE BLEUE te benadrukken:
 • Duidelijke weergave van de nieuwe gebieden, zodat klanten gemakkelijk de kaart vinden die ze zoeken
 • Plaatsen voor WANDELTOCHTEN en OUTDOOR ACTIVITEITEN worden benadrukt
 • De legenda opgesteld in 3 talen (Frans, Engels en Duits) is uitstekend voor buitenlandse toeristen
 • GRATIS toegang tot mobiele internet diensten: een unieke QRCODE geeft toegang tot verschillende mobiele internet diensten via een smartphone (IOS, ANDROID en WINDOWS MOBILE). De gebruiker heeft de mogelijkheid om:
  • De IGN kaart te raadplegen op zijn smartphone
  • De lokale weersomstandigheden via de mobiele site van METEO FRANCE te bekijken
  • Een eigen kaartenbibliotheek te beheren om geïnformeerd te blijven over nieuwe edities


OVERZICHT:

Raster A1 B1 C1 D1 A2 B2 C2 D2 A3 B3 C3 D3 A4 B4 C4 D4 De kaart van Frankrijk is verdeeld in 16 zones om het overzicht duidelijker te maken.

Klik op onderstaande kaart of op het kleine kaartje hiernaast om in te zoomen op de zone.
France Top25 A1 B1 C1 D1 A2 B2 C2 D2 A3 B3 C3 D3 A4 B4 C4 D4

IGN TOP 75: toeristische kaarten van Frankrijk

Populaire en toeristische gebieden (o.a. Franse Alpen, Pyreneeën) in kaart gebracht op een schaal 1:75.000, GPS compatibel, met de nadruk op GR routes, fietspaden en locaties voor andere recreatieve activiteiten. Elke kaart bevat vijf uitbreidingen van de meest sprekende wandelgebieden op een schaal van 1:25.000. Dit zijn uittreksels uit de IGN TOP25 topografische kaarten met aanvulling van lokale wandelpaden op de GR routes. De kaarten hebben reliëfschaduw,geven de hoogtelijnen en een aparte inkleuring voor de verschillende soorten vegetatie (bossen, struikgewas, wijngaarden / boomgaarden). De grenzen van de nationale parken en andere beschermde gebieden zijn gemarkeerd. Symbolen (talrijker dan op de TOP100 kaarten) refereren naar belangrijke plaatsen met inbegrip van berghutten en gîtes d'etape (maar geen campings), gebieden voor andere recreatieve bezigheden, zoals klimmen, deltavliegen of wintersport, historische of culturele sites, enz. De kaarten hebben een UTM grid en een plaatsnamenregister.

Vercors Leman Mt Blanc Verdon Haute Languedoc Luberon Provence

OVERZICHT:
Overview TOP75


Kaarten van de Franse departementen

IGN maakt administratieve wegenkaarten van de individuele departementen van Frankrijk op een schaal van 1 / 200.000. Ook de administratieve onderverdelingen worden duidelijk getekend. Elke kaart omvat een volledig plaatsnamenregister bevolkingdetails per gemeente. Zeer overzichtelijk wegennet tot en met de kleinere lokale wegen.

D05 D24 D43 D66 D74 DParis

OVERZICHT:
Overview Dep

Stadsplannen

Kaarten met schalen van 1:10 000 tot 1:13 000 (het traditionele stadsplan). Eigenschappen:
Zoom van het stadscentrum; plan van het openbaar vervoer, stratenindex, eenrichtingsstraten, postadressen, parkings, benzinestations 24u/24 open, postkantoren, musea, ziekenhuizen.

Marseille Nice Aix-en-Provence Bordeaux Lyon Paris

OVERZICHT:
Overview Villes


Stadsplannen met nadruk op het omliggende gebied.

NIEUW: kaarten welke het omliggende gebied van de grote steden in detail weergeven op een schaal van 1/80.000. Het doel is de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden rond de stad te belichten. Extra: een duidelijk overzicht van het wegennetwerk inclusief een classificatie van locale wegen tot grote lanen. Verder aanduiden van rustplaatsen, toegangsbeperkingen, spoorlijnen met stations enz... De topografie van de bodem wordt weergegeven door reliëf schaduw, met extra inkleuring voor bossen, wijngaarden, boomgaarden, etc. Fietspaden en lange afstand GR routes zijn gemarkeerd. Een breed gamma van symbolen toont de verschillende bezienswaardigheden en recreatieve voorzieningen, historische en culturele bezienswaardigheden, golfbanen, rotsklimpartijen, natuurreservaten, enz.; geen campings. De kaarten hebben geen geografische coördinaten voor GPS. Elke titel heeft een index van de gemeenten.

Bordeaux Paris Nice Toulouse Grenoble Avignon

Kaarten met outdoor activiteiten

Op deze kaarten vindt u alle activiteiten terug die u kan doen in de natuur of gewoon buiten in een bepaalde regio of land. Een uitgebreide serie van kaarten uitgegeven door IGN in samenwerking met de lokale overheden, de trektochtverenigingen, fietsclubs, enz. deze kaarten bieden u ook alle informatie over belangrijke plaatsen, vrijetijdsvoorzieningen, verschillende types logementen, lokale en lange afstandpaden, reisroutes voor fiets en mountainbike, enz.

Outdoor Activity Maps

Toerisme in Frankrijk

Drie reeksen van kaarten die nog de echte waardevolle culturele en ecologische schatten ontdekken. Vertrek op ontdekking naar vergeten tradities, opmerkelijke musea en monumenten, geniet van de natuur rond u tijdens de trektochten door regionale natuurparken of nationale parken. Deze kaarten laten u nieuwe horizonten ontdekken en laten u proeven van de toeristische wonderen van specifieke regio's met behulp van eenvoudige en praktische pictogrammen.

FRANCE TOURISM

Thematische kaarten

Verschillende aspecten van Frankrijk in een reeks thematische toeristische kaarten uitgegeven door het IGN met hun algemene wegenkaart van het land als cartografiebasis. De thema's zijn gericht op cultureel en historisch erfgoed, de aanwezige mogelijkheden voor outdoor activiteiten, wijngebieden, etc.

IGN-903 IGN-915 IGN-922 IGN-924

De serie "ontdekking van de wereld"

De serie 'Ontdekking van de landen van de Wereld' biedt een uitgebreid assortiment van 73 verschillende kaarten, welke vele toeristische -en verkeersinformatie bevatten, van essentieel belang tijdens het reizen in het buitenland.
De serie biedt niet minder dan 25 bestemmingen in Afrika, een twaalftal voor Azië; het Amerikaanse continent heeft 11 titels van noord naar zuid en er zijn 30 Europese bestemmingen.

The IGN series

Reliëfkaarten

Deze kaarten die tegelijk pedagogisch en esthetisch zijn, bieden u een algemeen overzicht van heel Frankrijk, van een regio of een bergmassief…
Schalen van 1:1 400 000 tot 1:50 000

Enkele voorbeelden:
Frankrijk
Schaal 1:1 400 000
Afmetingen: 96 cm x 92 cm France Relief
Pyreneeën
Kaartschaal 1:375 000
Verticale schaal 1:100 000
Afmetingen: 113 cm x 80 cm Pyrenées
Haut-Jura - Leman
Kaartschaal 1:100 000
Verticale schaal 1:100 000
Afmetingen: 113 cm x 80 cm Haut-Jura - Leman
Alpen - Rhône-vallei
Kaartschaal 1:375 000
Verticale schaal 1:100 000
Afmetingen: 80 cm x 113 cm Alpes - Vallée du Rhône


Oorlogskaarten IGN France >

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht kaarten