RANDO EDITIONS wandel- en fietsgidsen


Rando Editions publiceert kaarten en wandelgidsen. Pyreneeën, de Alpen, Bretagne, Provence, Elzas, Aquitanië... of Normandië, de Riviera, Franche-Comte, Ile-de-France (enz.). In veel regio's van Frankrijk cultiveert RANDO het plezier van de wandeling in de natuur, en het nieuwsgierig kuieren langs de stedelijke routes.
Bovendien bewandelt deze uitgever, in een geest van ontdekking, bijna de volledige route van de pelgrims naar Compostella.


De betreden paden betreffende het culturele erfgoed: De weg naar St. Jacob van Compostella

Deze serie van gidsen voert de reiziger langs wegen doordrenkt van een eeuwenoude geschiedenis, welke het rijke culturele erfgoed tonen, zowel in termen van architectuur als spiritualiteit en humanisme. Een geconcentreerde inhoud en vele praktische en volledige informatie. De aangeboden paden zijn verdeeld in dagelijkse secties van verschillende lengtes, van vier tot acht uur lopen afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het terrein. De gidsen geven instructies of beschrijvingen betreffende de vele belangrijke punten langs elke route. Alleen al het openen van deze gidsen geeft je het gevoel dat je al onderweg bent...

rando maps

Le guide Rando

360° opening - dankzij de spiraal - met originele kaarten en aangeven van terreinprofielen waardoor een snel en correct overlopen van de routes mogelijk wordt. Verder bieden de gidsen een mooie combinatie van degelijke beschrijvingen en een rijke iconografie. Deze collectie is de referentie voor de wandelaars in de Pyreneeën en de Alpen van vandaag. Vier niveaus van routes, duidelijk aangestipt voor de gewone wandelaar, de echte stapper, de trekker en de ervaren trekker.

rando maps

Le Piéton de...

Deze handige gidsjes bieden stadswandelingen met als doel een stad op een ludieke manier te ontdekken soms op basis van enerzijds wat ongewone thema's als anderzijds de traditionele rondleiding. Achter de conventionele, globale bekendheid van een stad bestaat een verborgen en veranderende realiteit. Deze collectie richt zich tot de nieuwsgierige liefhebber van straten, steegjes en open plaatsen. Wandelingen tot een uur en half per dag.

rando maps

Grensoverschrijdende en lange afstandspaden

De GR 11 (ook wel "La Senda" genoemd) doorkruist in Spanje, de Pyreneeën van kust tot kust, van oost naar west,ongeveer 770 km van Cape Creus naar Cape du Figuier. Het pad doorloopt Catalonië, een klein stukje van Andorra, Aragon, Navarra en eindigt in Guipúzcoa. De beboste heuvels van Piemonte, langs wegen en paden, tot in het rotsachtige hooggebergte: elk aangegeven bergterrein werd door ervaren berggidsen afgestapt. Meerdere prachtige foto's van de begeesterende landschappen.

Het "Haute Randonnée Pyrénéenne" wandelpad loopt van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee. De gids beschrijft het pad in 41 etappes. Deze route is het meest prestigieuze, grensoverschrijdende wandelpad langs bergachtige terreinen en daarom alleen voorbestemd voor trekkers met ervaring in het hooggebergte.

De "Picos de Europa" liggen ten westen van de Cantabrische Bergen, ten dele op het terrein van het Covadonga National Park en worden gevormd door de bergen van Cornión, Los Uriël en de Sierra de Andara. Het is een ruige berg met prachtige groene velden. Selectie van 14 routes en toeristische informatie

rando maps

Fietsroutes langs de Bretoense kust

Beginnende vanaf de Mont-Saint-Michel aan de monding van de Loire, loopt er in Bretagne een kustlijn van 2000 km. In drie atlassen met spiraal beschrijft Rando de fietspaden langs de kust van Bretagne met extra overdruk van de te volgen routes en met aanwijzingen, instructies, informatie over accommodatie en beschrijvingen van bezienswaardigheden.
Elke gids verdeelt de route in dagetappes welke op de kaarten aangeduid zijn bovenop de gekleurde achtergrond op een schaal van 1:100.000 en 1:80,000. De gidsen bieden ook verschillende alternatieve accommodaties per etappe, met volledige contactgegevens. Elke gids bevat een groot aantal kleurenfoto's van o.a. de bezienswaardigheden.

rando maps

"Hors collection"

Rando Editions publiceert een aantal gidsen "Buiten de serie" welke het wandelen in al zijn verschillende vormen beschrijven (stappen, bergbeklimmen, langlaufen, etc. ..) in de verschillende regio's in Frankrijk. Hierbij enkele voorbeelden:

De TREK Mont Blanc: 11 etappes rond het gekende massief. De Mont-Blanc nodigt uit tot klimactiviteit. Verticale beklimmingen, uiteraard, omwille van zijn hoge pieken, maar ook grensoverschrijdende wandelingen behoren tot de mogelijkheden om al haar facetten te ontdekken. Naast de traditionele Tour du Mont Blanc, bestaat er een veelheid aan variaties. De route,voorgesteld in deze handleiding, is verdeeld over 11 etappes en is goed voor meer dan 14 000 m positief hoogteverschil. Dat maakt dat deze wandelroute voorbehouden is voor goed getrainde wandelaars welke de gevaren van het hooggebergte kennen

"Randos-Etapes dans les Pyrénées" dertig wandelingen, in lusvorm, van twee tot vier dagen, voornamelijk in de Franse Pyreneeën, met verblijf in berghutten, lodges of kleine hotels in de bergen. Het boek is gedrukt op hoog kwalitatief glanzend papier en is ideaal voor het plannen van een reistocht waarbij men het ontdekken van het gebied per auto combineert met wandeltochten door de afgelegen gebieden.

"Randonnées en Pays Cathare": Dit boek is zowel een toeristische ontdekking welke elf grote sites beschrijft, waar de Katharen woonden en zich hebben verzet tegen de legers van de inquisitie (Montsegur, Peyrepertuse, Queribus, Lastours Puilaurens, Minerva, etc.). als een wandelgids voor dag -of halve dagetappes in het gebied. Veertig routes worden uitvoerig beschreven verspreid over de departementen van de Ariège en de Aude in de eerste plaats, maar ook in de oostelijke Pyreneeën en de Herault.

rando maps

< Vorige
Volgende >

< Terug naar overzicht reisgidsen